Home | In het nieuws | Bedrijfsrecherche | Schadeonderzoek verzekeringen | Security consultancy | Praktijkvoorbeelden | Eigen Publicaties

Toedrachtonderzoek

Elke schade heeft een oorzaak. Voor de afhandeling van de schade en regresmogelijkheden is het noodzakelijk de oorzaak onafhankelijk en objectief vast te stellen. Soms is de oorzaak onbekend, complex, niet voor de handliggend of zelfs dubieus. Om deze redenen voeren onze toedrachtonderzoekers onderzoek uit. Afhankelijk van het soort schade en de opgegeven omstandigheden wordt zowel technisch als tactisch onderzoek verricht. Het vinden van sporen, getuigen en indien nodig het reconstrueren van het evenement, zoals bijvoorbeeld bij een verkeersongeval of woninginbraak kunnen uiteraard ook deel uit maken van het onderzoek. 

Tactisch onderzoek

Het tactisch onderzoek bestaat ondermeer uit buurtonderzoek, het interviewen van betrokkenen en getuigen, het verzamelen van achtergrondinformatie, desk research en eventueel motiefonderzoek. Bij zaken waar de schade vermoedelijk ontstaan is door machines, apparatuur en dergelijke wordt uitvoerig onderzoek verricht naar de juiste werking hiervan en eventuele defecten.

Technisch Onderzoek

Het technisch onderzoek bestaat ondermeer uit onderzoek naar inbraken, constructies, gebruikte materialen, specificaties en het uitvoeren van reconstructies. Indien gewenst zetten wij bij onderzoek naar verkeersongevallen gecertificeerde verkeersongevalanalisten in.

Moderne faciliteiten

Schalke & Partners kan beschikken over goed uitgeruste technische onderzoekers met alle moderne faciliteiten die men mag verwachten. Situaties, omstandigheden en materialen worden vrijwel altijd fotografisch vastgelegd en eventueel ondersteund met videobeelden. Deze vindt u terug in heldere rapportage die ook digitaal verzorgd kan worden.

Ons bureau heeft veel ervaring met de aanpak van alle soorten toedrachtonderzoeken. Reeds in 1991 introduceerden wij standaard toedrachtonderzoeken bij zaakschades.

Inschrijven Nieuwsbrief

Ook u kunt te maken krijgen met een vorm van bedrijfscriminaliteit. Wij informeren u in deze periodieke mailing over nationale en internationale ontwikkelingen op dit terrein.
Inschrijven »

Vrijblijvende afspraak

Maak een vrijblijvende afspraak om uw zaak door te spreken. Het eerste uur wordt niet in rekening gebracht.
Maak nu een afspraak »

  Download brochure