Home | In het nieuws | Bedrijfsrecherche | Schadeonderzoek verzekeringen | Security consultancy | Praktijkvoorbeelden | Eigen Publicaties

Forensic Accountancy

Naast de emotionele schade en de schade aan uw reputatie of imago kenmerkt fraude zich bijna altijd door (aanzienlijke) financiële schade. Hoe groot is de financiële schade? Wat was de werkwijze van de fraudeur(s)? Vragen die in vrijwel elk fraudeonderzoek aan de orde komen. Om deze vragen zo goed mogelijk te beantwoorden heeft Schalke & Partners - Bedrijfsrecherche de beschikking over forensische accountants.

Werkwijze forensische accountants

Naast een gedegen onafhankelijk onderzoek naar de exacte gang van zaken kunnen deze experts u ook adviseren over alle beslissingen die tijdens een lopend fraude onderzoek genomen moeten worden. Denk hierbij aan de preventieve maatregelen om herhaling in de toekomst te voorkomen. Maar ook aan de communicatie met de betrokkenen, de keuze voor het al dan niet doen van aangifte van strafbare feiten en het stellen van een voorbeeld. Uiteraard is het traceren en waar mogelijk retourneren van verdwenen vermogen ook een belangrijk aspect van de werkzaamheden.

De werkzaamheden worden uitgevoerd conform de betreffende wet en regelgeving. De accountants voldoen bij hun werkzaamheden aan de bepalingen volgens de Verordening Gedragscode (VGC). Daarin zijn de gedrags- en beroepsregels voor registeraccountants opgenomen.

Preventieve analyse

Deze specialisten kunnen bij diverse soorten onderzoeken worden ingeschakeld. Ook als u uw administratieve organisatie wilt laten doorlichten op mogelijke (fraude) risico’s kunt u een beroep doen op Schalke & Partners - Bedrijfsrecherche. De combinatie van ervaren fraudeonderzoekers en forensische accountants staat garant voor een optimaal resultaat.

Inschrijven Nieuwsbrief

Ook u kunt te maken krijgen met een vorm van bedrijfscriminaliteit. Wij informeren u in deze periodieke mailing over nationale en internationale ontwikkelingen op dit terrein.
Inschrijven »

Vrijblijvende afspraak

Maak een vrijblijvende afspraak om uw zaak door te spreken. Het eerste uur wordt niet in rekening gebracht.
Maak nu een afspraak »

  Download brochure