Home | In het nieuws | Bedrijfsrecherche | Schadeonderzoek verzekeringen | Security consultancy | Praktijkvoorbeelden | Eigen Publicaties

Onrechtmatig ziekteverzuim

Het is altijd vervelend als een medewerker zich ziek meldt. Zowel voor u als voor de werknemer. Tenzij de werknemer toch niet zo ziek is als hij beweert. Wellicht is hij op dat moment bezig met andere activiteiten. Werk hij in zijn eigen tijd voor eigen rekening, of heeft hij gewoon geen zin om te gaan werken.

Vaak zijn er signalen die daar op wijzen. Een collega ziet hem gedurende zijn ziekteverlof, of hij is altijd op vaste dagen afwezig. Als u het vermoeden heeft dat er gefraudeerd wordt schroom dan niet om contact op te nemen. Ook als u er toch voor verzekerd bent. Soms is ook de verzekeraar bereid mee te dragen in de kosten voor een onderzoek.

BUITENLAND

 Het komt ook voor dat uw werknemer(s) op vakantie gaat(n) naar het buitenland en daar ziek worden. Vaak is controle dan moeilijk. U weet niet waar te beginnen. Wij wel. Onlangs hadden wij een dergelijk geval in Turkije. De persoon in kwestie was in augustus op vakantie gegaan en daar ziek geworden. Drie maanden later was hij nog niet terug. De werkgever vertrouwde het niet en schakelde Schalke & Partners in. Een vooronderzoek wees uit dat de kliniek waar hij zou verblijven niet die uitrusting had, noodzakelijk voor het behandelen van de ziekte die deze man claimde. Vervolgens is een onderzoeker vanuit Istanbul naar de kliniek vertrokken om een verklaring van de arts in kwestie op te nemen. Deze bleek onder druk van de werknemer een verklaring dat de man ziek was te hebben opgesteld. Ook bleek onze "zieke" een appartement te hebben gekocht in de plaats waar hij verbleef. De man is op staande voet ontslagen.

Voor dit soort onderzoeken beschikt Schalke & Partners over een internationaal netwerk van bureaus waar wij mee samen werken. U betaalt het lokale tarief! Vooral in Turkije en Marokko zijn wij zeer actief, maar ook in Libanon, Syrië, Pakistan, India, Nigeria, Afghanistan etc.

 

 

Inschrijven Nieuwsbrief

Ook u kunt te maken krijgen met een vorm van bedrijfscriminaliteit. Wij informeren u in deze periodieke mailing over nationale en internationale ontwikkelingen op dit terrein.
Inschrijven »

Vrijblijvende afspraak

Maak een vrijblijvende afspraak om uw zaak door te spreken. Het eerste uur wordt niet in rekening gebracht.
Maak nu een afspraak »

  Download brochure